SAP MII, üreticilere pek çok konuda fayda sağlayan bir çözümdür. Fabrikalarda ve üretim tesislerde kullanıma uygun olan yazılım çözümü, süreci daha hızlı ve aktif hale getirmesi ile tercih edilir. Gerçek veri akışı sağlayan sistem, raporları gerçek zamanlı olarak takip etme imkanı sunar. SAP, tarafından geliştirilen çözüm, kurumların iş sürecini rahat bir şekilde yönetmesine imkan tanır. Gelişen teknoloji ve değişen tüketici alışkanlıkları neticesinde artan iş yükü, kurumları farklı çözümler arama yoluna iter. SAP danışmanlık ile kurumlar, pek çok farklı iş sürecini hızlı ve kolay bir şekilde çözer. MII, Manufacturing Integration and Intelligence sistemine verilen kısa isimdir. Söz konusu sistem, iş sürecini optimize etme konusunda kurumlara yardımcı olur. Sistemleri entegre eden yazılım, karar verme sürecinde gerçek zamanlı verilerden yararlanma imkanı sunar. Oldukça işlevsel özellikler sunan yazılım, elde edilen verilere ulaşılması ve gerçek zamanlı olarak kontrolünü sağlar. Kurumlar açısından karar verme süreci oldukça önemlidir. Bu noktada SAP MII ile kurumlar gerçek veriler ışığında net ve etkili sonuçlara ulaşabilir. Üretim sürecini kolaylaştırma, verimliliği artırma ve maliyetlerde tasarruf etme gibi avantajlar sunan yazılım, kurumlar açısından oldukça önemli bir ihtiyacı karşılar.
SAP MII Çözümü Nedir?
Üretim entegrasyonu ve zekası anlamına gelen yazılım, kurumlarda pek çok kritik iş sürecinde avantaj sağlar. Üretim operasyonlarında hem arka ofis sürecini hem de standartlaştırılmış verileri senkronize etmek için kullanılan bir SAP yazılımıdır. “SAP MII nedir?” sorusu kullanıcıların merak ettiği sorular arasında yer alır. Üretim tesislerinde ve pek çok farklı endüstride kullanılan sistem, verileri gerçek zamanlı sunar. Yazılım, etkili ve doğru kararlar alma konusunda kurumlara avantaj sağlar. Üretim sistemlerinde verimi düşüren pek çok farklı sebep bulunabilir. Sürecin farklı alanlarında çalışan sistemler, arasında entegre olmayan ve iletişimsiz kalan departmanlar ve kontrol arayüzü farklı olan sistemler verimin düşmesine sebep olabilir. Bu noktada MII, sistemleri entegre etmesi ve iletişimi sağlaması ile de oldukça avantajlıdır. Aynı zamanda gerçek zamanlı veri akışı sunması ile de kurumlara anlık bilgi alma imkanı tanır. Kurumsal çözümler arasında yer alan SAP MII çözümleri, kurumların kullandığı sistemlerin daha efektif ve verimli kullanılması konusunda yardımcı olur. Eczacıbaşı Bilişim tarafından sunulan hizmet neticesinde kurumlar, ulaşmak istedikleri başarıya daha kısa sürede erişebilir. Aynı zamanda zamandan ve maliyetten tasarruf etme imkanı da sunan MII çözümleri, kurumlar açısından oldukça faydalıdır.
SAP MII Çözümü Nasıl Bir Fayda Sağlar?
SAP MII modülü, kurumlara çeşitli alanlarda yardımcı olur. İş sürecinde pek çok farklı alanda kullanılan yazılım, zaman tasarrufu ve maliyet açısından oldukça avantajlıdır.
Üretim süreçlerinin otomasyonu: SAP MII, şirketlerin üretim sürecinde yer alan manuel işlemlerin otomatik olarak gerçekleşmesini sağlar. Yapılan otomatikleştirme işlemi hataların azalmasını ve verimliliğin artması konusunda etkilidir.
Üstün Kalite ve Takip Edilebilirlik: Yazılım, tüm ürünlerin ve iş sürecinin net bir şekilde takip edilmesine destek olur. Bu sayede ürünlerin kalitesi güvence altına alınır. Takip edilebilir bir sistem olması; olası hatalara proaktif çözümler alınmasını, sorunun doğru tanımlanmasını ve çözüm üretilmesini sağlar.
Verilere Gerçek Zamanlı Erişim İmkanı: Yazılım, verilere gerçek zamanlı bir erişim sunar. Bu noktada karar alma süreçlerinde kullanıcılara avantaj sağlar. Bu gerçek zamanlı erişim imkanı, kullanıcıların daha doğru kararlar almasına da yardımcı olur.
Artan Verimlilik: Manuel süreçleri ortadan kaldıran MII, daha verimli bir ortam oluşmasına zemin hazırlar. Aynı zamanda kurumların verimsiz yanlarının hızlı bir şekilde belirlenmesine ve çözüm üretilmesine yardımcı olur.
Gelişmiş Görünürlük: SAP MII, kurumlara görünürlük sağlar. Bu görünürlük, kuruluşların süreçleri daha iyi anlamasına ve iyileştirimesi gereken alanları belirlemesine yardımcı olur.
SAP MII Mimarisi Hangi Teknolojilerle Kullanılabilir?
SAP MII, süreç endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirilen ve optimize edilen bir sistemdir. Çeşitli teknolojiler ile birlikte kullanılan yazılım, kurumların iş sürecini oldukça konforlu bir hale getirir. İnternet Of Things yani nesnelerin interneti MII ile kullanılan teknolojilerden biridir. IoT nedir? Sorusu kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulur. Internet Of Things nedir? sorusunun cevabı kısaca; enerjiye ihtiyaç duyan tüm cihazların birbiri ile iletişim kurması işlemidir. Ev içindeki küçük eşyalardan fabrikalarda yer alan büyük makinelere kadar pek çok farklı cihazın birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlar. Cihazlar aralarındaki iletişimi ID üzerinden yapar. İnsan kontrolüne ya da manuel uyarmaya gerek kalmadan cihazlar kendi arasında entegre bir biçimde çalışır. Machine Learning, yani makine öğrenmesi ise yazılımın kullandığı bir diğer teknolojidir. Söz konusu teknoloji en yalın hali ile belirli verilerin sonuçlarına bağlı olarak yeni bir veri girildiğinde bunun sonucunu tahmin eden algoritmadır. Makine öğrenmesi, sürekli öğrenmeye odaklı olduğu her veriyi ve sonucunu veritabanına kaydeder. Ardından yeni girilen veri ve sonucunu da tahmin etmek için son kaydedilen veriyi kullanır. Big Data ise MII tarafından kullanılan bir diğer teknolojidir. Big Data, elde edilen verilerin analiz edilip sınıflandırılmış şekilde anlamlı ve işlenebilir hale getirir. Endüstri 4.0, en yeni ve güncel teknolojiler arasında yer alır. Söz konusu teknoloji, endüstri faaliyetleri ve bilişim teknolojilerini bir araya getiren sistemdir. Yeni nesil yazılımlar, az kaynak tüketen donanımlar, az enerji harcayan ve az yer kaplayan makinelerin kullanılması hedeflenir. Pek çok farklı teknolojiyi entegre bir biçimde kullanmaya yardımcı olan MII, veri merkezi hizmetleri aracılığı ile kurumlara oldukça önemli faydalar sağlar.
SAP MII ile Görselleştirme Nasıl Olur?
SAP MII görselleştirme, kurumların üretim süreçlerini daha iyi anlama ve sorunlara çözüm üretme konusunda avantajlıdır. Üretim süreçlerini daha iyi anlama, sorunları belirleme, kullanıcıya ait olan bilgiler, üretim bantları, malzeme akışı ve OEE raporları gibi süreçleri SAPUI5 teknolojisi kullanarak görsel hale getirir. Mobil cihazlar üzerinden sunulan görsel sunumlar, üretim alanlarındaki sürece daha iyi hakim olma imkanı sunar. Görsel grafikler ve makinelerin görsel grafikleri, kullanıcıya sunulur ve bu sayede daha veriler elde edilir. Görselleştirme işlemi, süreci anlama ve kavrama konusunda oldukça önemlidir. Kurumların yararına olan görselleştirme işlemi, verileri daha iyi anlama konusunda da fayda sağlar.
SAP Leonardo Yaklaşımı Nedir?
SAP Leonardo yaklaşımı, ismini Leonardo Da Vinci’den alır. Söz konusu yaklaşım, MII, IoT, Machine Learning, Big Data ve Cloud gibi gelişmiş teknolojileri Endüstri 4.0 standartlarında SAP’de buluşturur. SAP Leonardo, en güncel teknolojileri, ARGE çalışmaları ilefirmaların üretim süreçlerine dahil eder. Gelişmiş teknolojileri entegre bir şekilde kullanmayı sağlayan yaklaşım, verimli ve doğru çalışma konusunda da avantajlıdır. Verimli ve üst düzey teknolojilerle donatılan sistemler, kurumların iş akışı süreçlerinde maliyet ve zamandan tasarruf sağlamasının yanı sıra verimli çalışma konusunda da etkilidir. Elde edilen verileri kurumlara gerçek zamanlı olarak sunan MII, net ve doğru kararlar alınması konusunda yardımcı olur.