SAP, kurumların pek çok alanda işini kolaylaştıran yazılımlardan biridir. Kurumlara her alanda destek sunan yazılım, nitelikli özellikleri ile hem çalışanların hem de yöneticilerin beğenisini kazanır. Finans alanında da kurumlara destek sunan SAP modülü bulunur. Söz konusu modül, kurumların finansal işlemlerini oldukça kolay bir hale getirir. Kurumların finansal işlemleri oldukça önem arz eder. Bu noktada insan gücünün yanı sıra teknolojiden de yardım alınması gerekir. Teknolojinin gelişmesi, kurumlara her açıdan fayda sağladığı gibi veri kaydetme, depolama ve işleme konularında da avantaj sağlar. Bu bağlamda SAP modülleri, kurumların en çok tercih ettiği yazılımlar arasında yer alır. SAP modülleri arasında yer alan Finansal Muhasebe Modülü, sağladığı faydalar ile kurumların işlemlerini kolaylaştırır. Muhasebe programları; gelen ödemeleri, yapılacak ödemeleri, maaş hesaplaması ve kontrolü gibi pek çok işlemi gerçek zamanlı olarak kaydeder. Aynı zamanda raporlama ve veri işleme konularında da yardımcı olur. Her kurumun ihtiyaç duyduğu modül, sağladığı kolaylıklar sayesinde hem zamandan hem de bütçeden tasarruf ettirir. Gerekli insan gücünü minimize eden yazılım, sayısal işlemleri de kolaylıkla yerine getirir. SAP hizmetleri, kurumlara sağladığı kolaylık sayesinde uzun, kısa ve orta vadede çeşitli faydalar sağlar. Gerek insan gücünü minimize etme gerekse raporlama konusunda oldukça yetenekli bir yazılımdır. SAP programı tarafından sunulan kolaylıklar ile siz de kurumsal alanda hedeflediğiniz başarıya kısa sürede ulaşabilirsiniz.
SAP FI Modülü Nedir?
SAP modülleri, kullanıcılarına sağladığı faydalar ile sıklıkla adından söz ettirir. Pek çok farklı modül sunan SAP, hemen her alana uygun nitelikleri ile beğeni alır. SAP FI, diğer SAP modülleri gibi tüm modüller ile kolaylıkla entegre olabilir. Birbiri ile entegre olarak çalışan yazılımlar, şirket içerisinde işlenen her veriye kısa sürede erişme imkanı sunar. Bu sayede işlediğiniz tüm verilere saniyeler içerisinde erişebilirsiniz. SAP FI modülü, çeşitli nitelikler ile donatılır. Genel bağlamda kurum içerisinde yer alan finansal bilgilerin işlendiği modül olarak bilinse dahi pek çok işleve sahiptir. Bu işlevlerden kısaca bahsetmek gerekirse; kurumlara ait olan finansal işlemleri gerçek zamanlı olarak işlemeye yarar. Aynı zamanda söz konusu verileri toplama ve kaydetme konusunda da oldukça başarılır. Kurum içerisinden erişilmek istenen her detay modül tarafından kaydedilir. Kendine özgü bir organizasyon şeması olan yazılım, finansal işlemlerde sağladığı kolaylıklar ile adından söz ettirir. Mali tablolar başta olmak üzere pek çok veriyi toplar ve kaydeder. Bu sayede istenen her veri saniyeler içerisinde karşınıza çıkar. Hem kullanışlı özelliklere sahip olan hem de kurum içerisinde kolaylık sağlayan modül, kurumsal başarı noktasında şirketlerin beklentilerini karşılar. SAP Finansal modüller, her kurum için oldukça elzemdir. Her kurum pek çok finansal bilgiyi veri havuzu içerisinde saklamak ister. Bu finansal bilgiler, hem kurum içi hem de kurum dışı harcamaları görmek ve belirlemek noktasında önemlidir. Söz konusu modül ile istediğiniz tüm finansal verileri kaydedebilir, toplayabilir ve işleyebilirsiniz.
SAP FI Modülünün Özellikleri Nelerdir?
SAP FI modülü, çeşitli nitelikler ile donatılır. Bu nitelikler modülün kullanımı noktasında kurumlara avantaj sağlar. SAP danışmanlık hizmetleri tarafından profesyonel biçimde yönetilen modüllerin özelliklerinden üst düzey verim alabilirsiniz. SAP finans modülü tarafından kurumlara sunulan özelliklere kısaca göz atmak gerekirse;
- SAP finans modülü, kurumların ihtiyacı olan tüm finansal veri ve belgeleri gerçek zamanlı olarak kaydeder. Aynı zamanda kesintisiz bir denetim sunan yazılım, istenmeyen durumların oluşmasını engeller.
- Diğer muhasebe hesaplarında yapılan kayıtlar tutulur. Bu kayıtlar sürekli olarak karşılık gelen bir hesapta kayıt altında olur.
- Veriler gerçek zamanlı olarak kaydedildiğinden kurum içerisinden sürekli olarak erişim sağlanabilir.
- Lojistik departmanda yapılan tüm işlemler otomatik hesap belirleme işlemi ile mali muhasebeye kaydedilir. Bu sayede mal ve hizmetlerin değeri muhasebeye tam olarak yansır.
- Operasyonel sürece yönelik bilgi ve birikim sunar. Bu sayede örgüt içerisinde etkili ve doğru kararlar alınabilir.
Sunduğu nitelikler ile beğeni alan modül, SAP danışmanlığı tarafından da yönetilebilir. SAP giriş modülü ve diğer tüm modüller için aradığınız danışmanlık hizmetini kolaylıkla bulabilirsiniz.
SAP FI Modülü Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?
SAP uygulaması, kullanıcılarına pek çok alanda avantaj sağlar. Kurumsal verilerin kaydedilmesi ve işlenmesi ana özellikleri olarak görülebilir. Fakat bunların yanı sıra karar alma süreçlerinde de oldukça faydalıdır. Kurumsal bir konu üzerinde karar alınması gerekiyorsa SAP tarafından sunulan verilere başvurulabilir. Bu veriler, karar alırken rasyonel bir çizgide ilerleme imkanı sunar. Aynı zamanda işlenen veriler, tabanda kayıt altında tutulur. Bu sayede istenen kurum içerisinden erişim sağlanabilir. Hem detaylı hem de gerçek zamanlı veri sunan modül, diğer SAP modülleri ile de entegre bir biçimde çalışır. Bu sayede diğer modüllerden veri ve belge akışı sağlanabilir. SAP basis ile entegre bir biçimde çalışma imkanı sunan yazılım ile tüm verilerinizi güven içinde kayıt altında tutabilirsiniz. SAP muhasebe tarafından sunulan veriler ile kurumuzu hedeflediğiniz başarıya ulaştırabilirsiniz. SAP AMS ile de SAP uygulamalarını daha iyi işler hale getirebilirsiniz. Bu sayede sap uygulamaları ile daha verimli ve doğru veriler elde edebilirsiniz.
SAP FI Modülünün Organizasyon Yapısı Nasıldır?
SAP muhasebe programı, kendine özgü bir organizasyon yapısına sahiptir. Organizasyonel unsurlar şu şekilde sıralanabilir:
- Şirket
- Şirket kodu
- İş alanı
- Fonksiyonel alan
Şirket
SAP’de kurum tanımı isteğe bağlı olur. Kurum, farklı düzeylerde olabilir. Ülke, segment, kıta, iki ya da daha çok şirket kodu tanımını birleştirmek için gerekli olan bağımsız bir organizasyonel unsurdur. Grup şirketi bağlamında, kurumun ihtiyaçlarına göre mali tablolar oluşturabilirsiniz.
Şirket Kodu
Şirket kodu, bağımsız organizasyon biri olarak geçer. Bu kod altında kar-zarar hesabı ve bilançoları gösteren çeşitli tablolar oluşturabilirsiniz.
İş Alanı
SAP’de size sunulan iş alanı, kurumun ihtiyaçlarına göre coğrafi ve kategori bazlı olarak sınıflandırılan muhasebe içindeki bir organizasyon birimidir. Çalışma alanı altında, raporlama için bilanço mali tabloları, kar ve zarar hesabı oluşturabilirsiniz.
Fonksiyonel Alan
Fonksiyonel alani yapılan kurum giderlerini faaliyetlere göre sıralar. Araştırma, geliştirme ve üretim, satış, araştırma gibi faaliyetleri sıralar.
Eczacıbaşı Bilişim tarafından sunulan SAP hizmetlerinden yararlanarak, tüm avantajlardan yararlanabilirsiniz. Bu sayede kurum içerisinde istenen veri yönetimini rahatlıkla sağlayabilir ve pek çok soruna anında çözüm üretebilirsiniz.