SES VE VİDEO ÇÖZÜMLERİ
Son yıllarda gelişen teknoloji neticesinde kurumlar açısından iletişim önemli bir boyuta geçer. Gerek kurum içi gerek ise kurum dışı ile iletişim halinde olmak için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Özellikle büyük ölçekli şirketler için iletişim oldukça önemlidir. Pek çok farklı departmana ve şubeye ayrılan kurumlar, tek bir ağ üzerinden iletişim kurarak, verilerin ve bilgilerin saklı kalmasını önemser. Bu noktada ise Eczacıbaşı Bilişim size yardımcı olabilir. Ses ve video çözümleri ile kurum içi ve kurum dışı iletişimin sağlıklı şekilde sürdürülmesini sağlayan çözümler, size fayda sağlar. İletişim, başarıya giden yolda en önemli ekipmandır. Her departman arasında süregelen kesintisiz iletişim ile kurumlar mutlak başarıya ulaşabilir. Aynı zamanda koordinasyon için de iletişim en gerekli enstrümanlar arasında yer alır.
Kurumlara sunulan ses ve video çözümleri; video konferans, telefon görüşmesi ve görüntülü toplantı gibi önemli işlemleri kapsar. Gelişen teknoloji, her an her yerde iletişim imkanı sunar. Bu teknoloji ise kurumlar için son yıllarda ihtiyaç haline gelir. Departmanlar arası koordinasyon ve iletişimi sürekli hale getiren ve kesintisiz iletişim imkanı sunan çözümler, başarıya giden yolda şirketlere destek olur.
IP PBX santral nedir?
IP, internet protokolü anlamına gelir. Ağ içerisinde yer alan bilgisayarların birniri ile haberleşmeleri için adreslere ihtiyacı vardır. Bu adreslere ise IP adresi denir. PBX ise özel santral anlamına gelir. IP PBX, şirket içerisinde kullanılan telefon şebekesi olarak nitelendirilebilir. Kurumlar, haberleşmeyi sağlamak adına internet tabanlı sistemlerden yararlanır. İnternet ağını kullanarak IP adresleri üzerinden haberleşmeyi sağlayan sisteme IP PBX santral denir. Tüm telefonları IP ağı üzerinden birbirine bağlayan sistem, kurumlara yönetme imkanı sunar.İnternet ağı üzerinden sınırsız görüşme imkanı sunar. Anons, bekletme, mesai saatleri dışında yönlendirme ya da bekletme esnasında müzik seçme gibi ekstra özellikler sunar. Kurumlar açısından oldukça kullanışlı olan sistem, tasarruf imkanı da sunar.
IP PBX santral kullanım amacı nedir?
IP PBX santraller, kurum içi ya da kurum dışı iletişim için tercih edilen sistemler içerisinde yer alır. Ağ içerisinde yer alan telefonlar ile sınırsız görüşme imkanı sunar. Bunun dışında ekstra maliyet gerektirmeden, santral artırma ya da azaltma imkanı sunar. Kurumlarda iletişimi sürekli hale getirme imkanı sunan santral, kullanıcılara avantaj sağlar. IP adresleri atanan tüm cihazlar arasında sınırsız görüşme sağlanır. Bu sayede iletişim, kurum içinde sürekli hale gelir. Koordinasyon, yönetim, dağıtım, haberleşme ve dağıtım başta olmak üzere; kurumlar için gerekli olan pek çok önemli işlemi yapma imkanı sunar. Kullanıldığı alanda uzun ve kısa vadede fayda sağlayan sistemler, kurumlar tarafından sıklıkla tercih edilir.
IP PBX santral avantajları nedir?
IP PBX santral pek çok avantaj sağlar. Ağ içerisinde yer alan telefonlar ile sınırsız görüşme imkanı sunması, iletişimi sürekli hale getirir. Sesli mesaj, sesli posta ya da e-mail adreslerine yönlendirme yapar. Bu sayede arayan kişi, mesai saatleri dışında ulaşım sağladıysa bilgilendirme geçer. Hızlı aktivasyon imkanı ve geri arama imkanı sunması da avantajları arasında yer alır. Aynı zamanda arayan kişi beklemeye alınabilir ve bu esnada bekleme müziği seçimi de yapılabilir. Çoklu uzantı imkanı sunan santral, size her yerden çalışabilme imkanı da sunar. İşlevsel özelliklere sahip olan sistem, maliyetten tasarruf sağlar ve aynı zamanda kurum içinde ya da kurum dışında yer alan paydaşlarla kesintisiz iletişim imkanı sunar.
IP telefonlar nedir?
IP telefon, internet aracılığı ile sesli iletişimi mümkün hale getiren sisteme verilen isimdir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile kurumlar için iletişim oldukça önemli bir hale gelir. Bu noktada IP telefonlar, internet teknolojilerinden yararlanarak iletişim imkanı sunar. Çeşitli coğrafi bölgelere yayılan ya da birden fazla şube ve mağazası bulunan kurumlar, IP telefonlar üzerinden iletişim kurabilir. IP telefon, analog ses sinyallerini alır ve dijital ses sinyallerine çevirir. IP telefonlar ile ses iletiminin gerçekleşmesi; analog ya da mobil cihazlar üzerinden yurt içi ya da yurt dışı iletişim imkanı sunar. Ses iletiminin internet üzerinden sağlayan IP telefonlar, kullanıcılara düşük bütçeli iletişim imkanı sunar. Kurumsal iletişimde oldukça kullanışlı olan sistem, hem maliyet hem de zaman açısından tasarruf imkanı sunar.
IP telefonlar kullanım amacı nedir?
İnternet üzerinden ses iletimi gerçekleştiren sistem, analog cihazlara göre daha hızlı ve kullanışlıdır. Genel anlamda; ses iletimini internet ağı üzerinden yapan telefonlar, yurtiçi ya da yurtdışı görüşmelerde kolaylık sağlar. Aynı zamanda daha düşük bütçelere mal olması da kurumlar açısından faydalıdır. Mevcut olarak kullanılan analog cihazlar uygun adaptörler ile VoIP telefonlara dönüştürülebilir. Ücretsiz iletişim imkanı sunan cihazlar, kurumlara hem iç hem de dış paydaşlar ile iletişim imkanı sunar. Anlık bilgi aktarımı ve haberleşmeyi sağlayan telefonların, internet ağı üzerinden ücretsiz görüşme gerçekleştirme imkanı sunması; kurumlar açısından oldukça kullanışlıdır. Gelişen teknoloji neticesinde ortaya çıkan sistem; kurumlara iletişimi sürekli hale getirme ve daha düşük maliyetler ile iletişim kurma imkanı verir.
IP telefonlar avantajları nedir?
IP telefonlar, kurumlara pek çok avantaj sağlar. İnternet ağı üzerinden iletişimi mümkün hale getiren sistem, düşük bütçeler ile yurtiçi ya da yurtdışı iletişim imkanı sunar. Sabit telefonlar ya da mobil operatörlere nazaran oldukça uygun bütçelerle iletişim imkanı sağlayan sistem, mali açıdan tasarruf etme imkanı sunar. Her an her yerde iletişim kurma imkanı sunması, kurumlar açısından oldukça önemlidir. Özellikle pek çok şube ya da mağazası bulunan kurumlar, IP telefon aracılığı ile pek çok avantaj elde eder. Her an kesintisiz iletişim imkanı, yurtiçi ve yurtdışı görüşme, düşük bütçeli iletişim ve hız avantajları arasında yer alır.
Video konferans donanımları nedir?
Video konferans, iki ya da daha fazla kişinin yer ya da zaman fark etmeksizin eş zamanlı olarak görüşmesi anlamına gelir. İnternet bağlantısı üzerinden gerçekleşen toplantılar, zaman ve mekan bağlamını ortadan kaldırır. Video konferanslar, her an her yerden görüşme imkanı sunar. Dünyanın farklı bir yerinde yer alan kişiler ile kesintisiz iletişim halinde olma imkanı sunar. Bu sistem içinde çeşitli ekipmanlar gerekir. Bu ekipmanlar aracılığı ile toplantılar, sorunsuz ve kolay bir şekilde yapılır. Vİdeo konferansların çalışması için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Bunlar; toplantı odaları, mobil yani taşınabilir cihazlar, bilgisayarlar, web tarayıcılar için yazılım ve donanım tabanlı özel araçlardır. Video konferans sistemleri; kamera, codec cihazı ve mikrofondan oluşur.
Video konferans donanımları kullanım amacı nedir?
Video konferans donanımları, her an her yerden toplantı yapma imkanı sunar. İçerisinde yer alan kamera ve mikrofon, sisteme entegre olarak görüntü ve sesi karşı tarafa aktarır. Özellikle gelişen teknoloji neticesinde, kurumlar pek çok işlemi online üzerin yapar hale gelir. Bu noktada da koordinasyon ve iletişim de online üzerinde gerçekleşebilir. Kurumlar, yapacakları işler ya da yaptıkları anlaşmalar için müşterileri ile video konferans aracılığı ile görüşebilir. Ya da yurtiçinde ve yurtdışında yer alan ofis ve şubeleri ile de video konferans aracılığı ile toplantı yapılabilir. Kurumlara zaman ve para açısından fayda sağlayan sistemler, koordinasyon için de gerekli olan iletişimi de güvenli ve kesintisiz hale getirir.
Video konferans donanımları avantajları nedir?
Video konferans donanımları, kurumlara pek çok avantaj sağlar. Düşük bütçe ile her an her yerden görüşme imkanı sunması büyük avantajları arasında yer alır. Aynı zamanda, sesi ve görüntüyü de kesintisiz olarak alması ve aktarması, iletişimi verimli hale getirir. Kurumlara zaman ve bütçe açısından fayda sağlayan sistem, koordinasyon için de oldukça önemlidir. Kurum içerisinde yapılacak olan çalışmalar ya da farklı şirketler ile yapılacak olan anlaşmalar için de anında iletişim imkanı sunar. Web tabanlı yazılım ve donanımlar ile gerçekleşen toplantılar, yer ve zaman fark etmeksizin çoklu görüntülü görüşme yapılabilmesine olanak tanır. Pek çok avantajı beraberinde getiren sistem, kullanıcılara zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlaması ile de dikkat çeker.
Toplantı odası sistemleri nedir?
Toplantı odası sistemleri, uzaktan çalışma yapan ya da yurtdışında ve yurtiçinde şubesi olan kurumlar için oldukça önemlidir. Toplantı odası sistemi içerisinde yer alan ekipmanlar, kurumlara her an her yerden zaman fark etmeksizin görüntülü görüşme imkanı sunar. Sistem içerisinde yer alan HD video kamera, mikrofon ve video akış denetleyicisi, toplantının sağlıklı ve verimli bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Çok uluslu şirketler, global kurumlar, büyük ve küçük ölçekli şirketler açısından oldukça kullanışlı olan sistem, Kurum içi koordinasyon, müşteri ilişkileri ve iş anlaşmaları gibi durumlar açısından oldukça önemlidir.
Toplantı odası sistemleri kullanım amacı nedir?
Toplantı odası sistemleri, kurumlara her an her yerde toplantı yapma imkanı sunar. Kurum içerisinde yer alan bir odaya kurulan sistem ile yurtiçi ya da yurtdışında bulunan ofis ve çalışanlar ile görüşme gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra kurumlar arasında yapılan anlaşmalar ve görüşmeler için de kullanılabilir. Çeşitli şekillerde kullanıma uygun olan çok yönlü sistem, özellikle farklı coğrafi bölgelerde yer alan kurumlar açısında önemlidir. Nitekim farklı coğrafi bölgede yer alan ofis çalışanları her an fiziki görüşme mümkün olmayabilir. Fakat toplantı odası sistemleri ile her an görüntülü görüşme sağlıklı bir şekilde gerçekleşir. Bu sayede kurum içinde koordinasyon sağlanabilir ve müşteriler ile sağlıklı ilişkiler gerçekleştirilebilir.
Toplantı odası sistemleri avantajları nedir?
Toplantı odası sistemleri, pek çok avantajı beraberinde getirir. Özellikle, farklı coğrafi bölgelerde bulunan ofisler ve çalışanlar ile her an görüşme mümkün olur. Bunun yanı sıra müşteriler ile sağlıklı ilişkiler geliştirme ve acil toplantılar düzenleme imkanı bulunur. Acil durumlarda ya da kriz anlarında iletişim imkanı bulunur. Kriz anlarında merkez ve ofisler arasında koordinasyon kolay bir şekilde gerçekleşir. Sistem içerisinde yer alan kamera, hareket algılayıcı sensörü ile verimli görüşme imkanı sunar. Toplantıları kayıt altına alma imkanı sunan sistem, üzerinde konuşulan konuların tekrar gözden geçirilmesine de imkan tanır. Pek çok avantajı ve özelliği içerisinde barındıran sistem aynı zamanda bütçe ve zamandan da tasarruf etme imkanı sunar.