FORTINET
Fortinet nedir?
Fortinet, güvenlik cihazları ve yazılımları sağlayıcısıdır. Fortinet genel olarak ağ güvenliği, saldırı yönetimi, kimlik ve erişim yönetimi, veri kaybı önleme yönetimi gibi birçok güvenlik çözümleri sunar. Fortinet’in ürün yelpazesi, büyük ölçekli ağlar (WAN) ve küçük ölçekli ağlar (LAN) için çeşitli cihazlardan oluşmaktadır. Aynı zamanda Fortinet, bulut tabanlı güvenlik hizmetleri, mobil cihaz yönetimi ve Internet of Things (IoT) güvenliği gibi diğer güvenlik hizmetlerini de sunar.
Ağ güvenliği alanında lider şirketler arasında yer alan Fortinet, geniş bir müşteri portföyüne sahiptir. Bunlar kamu kurum ve kuruluşları, büyük ve küçük ölçekli şirketlerdir. “Fortinet nedir?” sorusunun cevabı kısaca, yönetim sistemi, VPN, antivirüs, web filtreleme, saldırı yönetimi, kimlik yönetimi gibi ifade edilebilir.
Fortigate nedir?
FortiGate, Fortinet tarafından üretilen bir ağ güvenliği cihazıdır. Bu cihazlar, kurumsal ağların geniş çaplı güvenliği için tasarlanmıştır ve çeşitli protokoller ve standartları destekler. Fortinet FortiGate cihazları, yönetim sistemi aracılığıyla yönetilebilir ve böylece IT ekibi, ağ güvenliği politikalarını kolayca yapılandırabilir ve uygulayabilir. FortiGate cihazları, yönetim sistemi aracılığıyla geniş bir alana yayılmış müşteriler için de uygundur. Bu cihazlar, herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. “Fortigate nedir?” sorusu için kısa cevap, ağ güvenliğini korumasıdır. Sağlanılan yoğun koruma ve yönetim kolaylığı sayesinde kolaylıkla tercih edilir.
Fortinet hizmetleri nelerdir?
Fortinet Support, müşterilerine teknik destek hizmeti sunar. Fortinet teknoloji destek hizmeti, müşterilerine telefon, e-posta veya web aracılığıyla erişebilir. Fortinet destek ekibi, ürünlerin kurulumu, yapılandırması, bakımı ve sorun giderme gibi konularla ilgilenir. Ayrıca, Fortinet destek ekibi müşterilerine ürün yazılım güncellemeleri, dokümantasyon ve eğitim hizmetleri de sunar.
Fortinet VPN, kullanıcıların uzaktaki bir ağdaki kaynakları ve hizmetlerini fiziksel olarak o ağa bağlı olarak erişebilecekleri şekilde yapılandırır. Bu sayede çalışanlar, ortaklar ve müşteriler için güvenli bir uzak erişim sağlar. IPsec, SSL ve L2TP gibi çeşitli VPN protokollerini destekler ve farklı kurumların ihtiyaçlarına göre yapılandırılabilir. Fortinet SSL VPN, kimlik doğrulama, sınırlandırılmış erişim, veri şifreleme gibi özellikleri de sunar. Bu özellikler ile Fortinet VPN, kurumların güvenliğini artırır ve sağlıklı veri alışverişini mümkün kılar. Fortinet client, kullanıcının bilgisayarına yüklendiğinde, kullanıcının bilgisayarı, uzaktaki ağ ile bağlantı kurar. Bu bağlantı türü, kullanıcının uzak ağlardaki kaynakları kullanmasını ve uzak ağdaki uygulamaları çalıştırmasını sağlar.
Fortinet VPN client, kullanıcının internet taramasını filtreleyebilir ve bilgisayarını virüslerden ve diğer tehlikelerden koruyabilir. Fortinet client, çeşitli işletim sistemleri ile uyumludur ve Windows, MacOS, Linux gibi işletim sistemlerinde kullanılabilir. Fortinet client VPN, sunduğu bu avantajlarla birlikte güvenli İnternet deneyimi sağlar. Böylece hemen herkes internet ortamına kolaylıkla erişebilir. Fortinet partner portal, ortakların Fortinet ürünleri hakkında bilgi edinmelerine, eğitimlere katılmalarına, müşteri desteği almalarına ve ürün yazılım güncellemelerini indirmelerine olanak tanır. Bu sayede, ortaklar Fortinet ürünlerini daha iyi anlar ve müşterilerine daha iyi hizmet verebilirler.
Fortinet hizmetleri nelerdir?
FortiGate VPN, oldukça güvenilir bir sisteme sahiptir. Geniş ağ seçenekleriyle birlikte kullanıcıların uzakta bulunan İnternet sağlayıcılarına kolaylıkla bağlanmalarını sağlar. İçerisinde bulunan ayıklama teknolojisi ile birlikte internetten gelebilecek virüslere karşı koruma sağlanabilir. FortiGate support, ücretsiz veya ücretli olabilir. Ücretsiz destek hizmeti, cihazların satın alındığı anda geçerli olan süre içinde geçerlidir. Ücretli destek hizmeti ise cihazların satın alındıktan sonra satın alınan bir hizmettir ve genellikle daha uzun süreli destek sunar.
FortiGate SSL VPN, SSL veya TLS gibi güvenli katmanları, kullanıcının internet üzerinden ağa bağlandığı sırada veri trafiğini şifreler. Bu sayede, SSL VPN, kullanıcının internet üzerinden ağa erişirken verilerini koruma sağlar. Aynı zamanda bu sistem kullanıcının ağa erişirken kimlik doğrulama işlemleri yapar ve sadece yetkilendirilmiş kullanıcıların ağa erişmesine izin verir. FortiGate firewalls, ağ trafiğinin filtrelemesi, kontrolü ve güvenliği için kullanılır. Bu firewall, ağ trafiğinin filtrelemesini gerçekleştirmek için kurallar ve politikalar kullanır. Aynı zamanda ağ trafiği üzerinde yapılan saldırıları tespit etmek ve engellemek için güvenlik teknolojilerini içerir.
FortiGate product matrix, FortiGate firewall ürün ailesinin çeşitli ürünlerinin özelliklerini, performansını ve uygun kullanım alanlarını karşılaştırmak için kullanılan bir araçtır. Bu matrix, müşterilerin ihtiyaçlarına en uygun ürünü seçmelerine yardımcı olur.
Neden Fortinet & FortiGate tercih etmeliyiz?
Güvenlik tabanlı ağ yönetimi, ağ yönetimini ve güvenliği bir arada ele alır. Ayrıca, güvenlik tabanlı ağ yönetiminde kullanılan teknolojiler ve yöntemler sürekli olarak güncellenerek güvenlik her daim korunur. Fortinet firewalls, farklı türlerde ağlar için tasarlanmıştır ve büyük ölçekli entegre güvenlik çözümleri olarak kullanılır. Bu teknoloji, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Devlet kurumları ve özel şirketlerin birçok ihtiyacını karşılayabilir.
Fortinet product matrix, kurumsal ağlar için kullanılması uygun olan ürünleri ve küçük işletmeler için kullanılması uygun olan ürünleri karşılaştırabilir. Bu sayede büyük avantajlar sunar. Fortigate SSL VPN kurulumu oldukça hızlı ve basittir. Zahmetsiz şekilde kurulabilen sistem, kolay arayüzü sayesinde rahatlıkla tercih edilebilir. Fortigate kurulumu, başlıca bir konfigürasyon işlemidir. Bu işlem web arayüzü ve komut satırı kullanarak kolaylıkla yapılandırılabilir. Fortinet access point, yüksek performans, güvenlik ve uzaktan erişim kolaylığı sağlar. Kablosuz ağlarında büyük avantajlar sunan bu erişim noktası, bu özellikleriyle dikkat çeker.
Fortinet stock, yatırımcılar tarafından alınıp satılabilir. Fortinet’in finansal durumu, büyüme potansiyeli ve diğer faktörler gibi faktörlere göre değerlendirilir. Fortinet Zero Trust Network Access, herhangi bir ağ erişiminin güvenli olmasının beklendiği anlamına gelir. Bu, kimlik doğrulama, erişim kontrolü, saldırı tespiti ve engelleme gibi önlemlerin uygulanmasını içerir. Fortinet Türkiye desteği sayesinde kolaylıkla bu modellere ulaşabilirsiniz.