Siteyi ve uygulamayı kullanımınız ve ziyaretiniz sırasında deneyiminizi geliştirmek için çerezler ve benzeri teknolojilerden faydalanmaktayız. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz.   Kişisel verilerinizin kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirilmesi ile EBİ’ye pazarlama izni verdiyseniz verilerinizin birleştirilmesi amacıyla işlenmesini   Yurt dışında bulunan Google tarafından sağlanan analiz çerezlerinin kullanım amacıyla yurt dışına veri aktarımını   kabul ediyorsanız “Kabul Et”’i, etmiyorsanız “Reddet”yi seçiniz.   [Kabul Et]      [Reddet]

Çerez Aydınlatma Metni

Eczacıbaşı Bilişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“EB” veya “Şirket” olarak anılacaktır) olarak, web sitelerimiz (“Site“), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır.) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler“) faydalanmaktayız. 

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu“) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez AydınlatmaMetni’nin amacı, Platformlar’ın kullanımı esnasında kullanılmakta olan çerez ve piksel gibi kişisel verilerin toplanması yoluyla kişisel verilerin işlenmesi nedeniyle elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde ve uygulamamızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

EB olarak sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamıza yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; KVK İşleme Politikasın’da yer alan Eczacıbaşı Bilişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Platform’u ziyaretiniz kapsamında veya kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla toplanmaktadır ve aşağıdaki hukuki sebepler ile işlenmektedir.

Zorunlu çerezler ile Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek amacıyla söz konusu olan veri işleme faaliyetleri “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebebine dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Performans ve analitik çerezler ile Platform’u analiz etmek ve Platform’un performansını arttırmak amacıyla söz konusu olan veri işleme faaliyetleri “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

İşlevsellik çerezleri ile Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla söz konusu olan veri işleme faaliyetleri “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Kişiselleştirilmiş reklam çerezleri ile kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyetlerini gerçekleştirmek ve EBİ’ye pazarlama izni verdiyseniz verilerinizi birleştirmek amacıyla veri işleme faaliyetleri ise yalnızca açık rızanız olması halinde açık rızanıza dayalı olarak gerçekleştirilmektedir. 

Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

EBİ olarak, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilere, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarabiliriz.

Platform üzerinde kullanılan bazı çerezler Şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcı yurt dışında mukim Google tarafından sağlanmaktadır. Bu üçüncü parti çerezler, istatistiksel verilerin toplanmasını ve bu şekilde Platform’un sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Açık rızanızı vermeniz halinde kişisel verileriniz Platform’un sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla yurt dışında mukim Google Inc. ile, açık rızanıza dayalı olarak paylaşılmaktadır.

Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

EBİ olarak Platform’da çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Platform’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.
  • Platform’u analiz etmek, Platform’un performansını arttırmak. Örneğin, Platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Platform’uziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Platform’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak.
  • İzin Vermeniz Halinde Kullanılacak Çerezler:
    • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin,ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Bu reklamlar EBİ’ye ait dijital kanallardan gösterilebileceği gibi, 3. kişilere ait mecralarda da reklam gösterimi yapılabilecektir.
    • Pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek. Veri sahibinin ayrıca kişisel verilerinin pazarlama amaçlarıyla işlenmesine yönelik EBİ’ye açık rıza vermiş olması halinde, burada bahsi geçen kişisel verileri de ilgili Aydınlatma Metni kapsamında diğer kişisel verileri ile birleştirilerek işlenebilecektir.

Platform’da Kullanılan Çerezler

Aşağıda Platform’da kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Platform’da hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de aşağıda belirtilen üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

ÇerezİsimAçıklama, Süre ve Tercihler
Analitik Çerezler
Google analitikleri  [VAR]   _ga[2 Yıl] _ga[2 Yıl] _gid[2 Gün]Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar.   Sitemiz, Google Analitik çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.   Çerezlerin Kontrolü https://tools.qooqle.com/dlpaqe/qaoptout
   
Teknik Çerezler
Oturum[VAR] ASP.NET_SessionId [20 dk],Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır.   Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür. 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Platform’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

·        kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

·        kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

·        kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

·        yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

·        kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

·        KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

·        işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

·        kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, Eczacıbaşı Bilişim kurumsal adresinden ulaşabileceğiniz Veri Sahibi Başvuru Formu‘nu doldurarak veya mevzuatta öngörülen sair yöntemler ile Şirketimize iletebilirsiniz.  Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Son güncelleme tarihi:23/12/2021